Annelies Smit is dirigent en organiseert muziekprojecten voor jeugd en kinderen.


Annelies Smit

Op de Stiplogo Op de Stip

Onder de titel: "Op de Stip" organiseerde het Haarlems Amateur Symfonie Orkest (HASO) een talentenjacht voor jonge musici die in juni 2009 als solist met het HASO mochten optreden in de Philharmonie. Muzikanten van 8 tot 18 jaar, werden in drie ronden beoordeeld door een deskundige jury.

Video

CEM Productions Unlimited heeft ten behoeve van het concert op 21 juni een korte video-impressie gemaakt van wat er aan deze dag voorafging.

21 juni

De finale in de Grote Zaal van de Philharmonie. Publieksjury, kinderjury en vakjury beoordeelden 8 solisten en 4 duo's en respectievelijk Gijs (cello), Fleur (viool) en Arthur (piano) vallen in de prijzen. De vakjury zet Willem (hobo) en Lente (fagot) op de tweede en derde plaats.

Niet alleen neemt CEM Productions een kijkje achter de schermen, ook het complete concert van de finale kandidaten met het Haarlems Amateur Symfonie Orkest wordt op video vastgelegd.

7 april

Coaching van de negen solisten en drie duo's.

15 maart

De tweede ronde was niet achter gesloten deuren, maar met publiek. De deelnemers moesten laten horen dat zij ook een repertoirestuk van het Haarlems Amateur Symfonie Orkest konden spelen. En laten zien dat ze er sinds de workshops op vooruit waren gegaan. Aan de jury de schier onmogelijke taak om in de verschillende leeftijdsklassen en instrumentgroepen, de solisten voor 21 juni te kiezen.

3 maart

Op 3 maart zijn er door de juryleden van de eerste ronde, workshops gegeven aan de 42 overgebleven deelnemers. Ook hier zijn opnames gemaakt. En goed te zien is dat er hard en serieus gewerkt is door de kandidaten om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op een eventueel optreden als solist met het Haarlems Amateur Symfonie Orkest.

8 februari

De eerste ronde was op 8 februari in de Warmerdamzaal van de Philharmonie. CEM Productions Unlimited was er bij met een camera en legde alles vast, van stemmen, inspelen en wachten, tot en met de uitvoering en de ontlading achteraf.

 Winnaars: Arthur (piano), Willem (hobo) en Lente (fagot)

DVD
Videoregistratie
"Op de Stip"

Een keuze uit het beeldmateriaal van de eerste ronde tot en met de coaching van de finale kandidaten, is uitgebracht op DVD.

Op de DVD Het Concert staan de 12 optredens, die elk via het menu zijn te selecteren. De inleidende gesprekjes en de prijsuitreiking staan niet op deze DVD.
 
Op de Bonus-DVD staan 4 sfeerrepartages plus een samenvatting. De samenvatting is dezelfde als die tijdens het concert op 21 juni is vertoond, maar aangevuld met beelden van de finale. De 4 sfeerreportages betreffen: de eerste ronde, de tweede ronde, het coachen en de finale (met beelden achter de schermen en van de prijsuitreiking

De DVD kan worden besteld via een mail aan CEM Productions Unlimited.

cover Op de Stip

Een compilatie van het materiaal is vertoond tijdens het concert op 21 juni in de Grote Zaal van de Haarlemse Philharmonie.